TANAP PROJESİ DENİZ GEÇİŞİ İÇİN BORU HATTI VE FİBER OPTİK KABLO MÜHENDİSLİK, SATINALMA VE İNŞAAT (EPC) İŞLERİ İHALESİNE ÇAĞIRILACAK FİRMALAR BELİRLENDİ
Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması ve enerji arz güvenliğinin sağlanması bakımından büyük önem taşıyan TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri ihalesine yapılan Ön Yeterlilik değerlendirmesinde başarılı olan toplam 6 firma/ortaklık davet edilecek.

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılarak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan Ön Yeterlilik İhalesi’ne ilişkin değerlendirmede Deniz Geçişi Boru Hattı Ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi’ne çağırılacak firmalar belirlendi.

İhaleye 6 firma / ortaklık davet edilecek

TANAP Projesi’nin 1850 kilometrelik boru hattının Marmara Deniz Geçişi için 2015 yılı ikinci çeyreğinde açılacak Deniz Geçişi Boru Hattı Ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma Ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi’ne toplam 6 firma / ortaklık çağırılacak. Ön yeterlilik alarak ihaleye çağrılmaya hak kazanan firma ve ortaklıklar alfabetik isim sırasına göre şöyle:

1. Micoperi S.r.l.
  2. MRTS-Fernas İnşaat AŞ Joint Venture
  3. Saipem S.p.A
  4. Swiber Offshore Construction PTE LTD
  5. TL Offshore Sdn. Bhd. (a Sapura Kencana Petroleum Group Company)
  6. Valentine Maritime LTD

TANAP Kurumsal İletişim Departmanı